Kreta


Twee weken met zijn vieren naar Kreta betekende twee weken schitterend weer! De meeste dagen was het helemaal onbewolkt. En iedere dag was het dertig graden of warmer. Het twee weken lekker rustig aan gedaan. Liggen op het strand van Plantanias, dicht bij ons appartement.
 
 
Of bivakkeren in het zwembad van Galeana, maar een paar tellen lopen bij ons vandaan. Of overdag zitten lezen in de weelderige tuin van ons appartement. Koude biertjes drinken op een terras. En elke dag 's avonds uit eten.
 

We zijn er ook op uit getrokken. Genoten van de oude binnenstad van het fraaie Rethymnon, met de levendige haven en de stenen vuurtoren.
 

Een dag naar Chania geweest, met de kleurrijke huizen langs het kraakheldere water.
 
 
In de haven een grote zeeschildpad zien zwemmen.
 

Verder een dag een toer gemaakt met bus en boot, naar de lagune van Balos. Prachtig, al dat turkooise water.
 
 
Vervolgens met de boot naar het rotseiland Gramvousa gegaan, waar bovenop een heuvel een Venetiaans fort is gebouwd. Heel bijzonder om tientallen agaves te zien, zo dicht bij het gele zandstrand.
 
 
Ook hebben we flinke wandelingen gemaakt. Bijvoorbeeld naar Rethymnon, via de boulevard langs het strand. Of langs de drukke weg met de vele hotels, restaurants en souvenirsshops naar Adelianos Kampos. Naar het kleine dorpje Episkopi, nadat we de bus langs de snelweg hadden moeten verlaten: er was geen bushalte te zien. We hadden eigenlijk moeten liften, bleek later!
 
 
We zagen er nog een gier, die hoog in de lucht zijn reusachtige vleugels wijd had uitgespreid. Ook een wandeltocht naar Maroulas gemaakt, een prachtig en stil dorpje in de heuvels bij Plantanias.
 

Onderweg veel gebouwen gezien, die onafgebouwd in de velden lagen. Op één van de dagen onze voeten laten verwennen in een 'Fish spa', waar tientallen visjes aan je huid knabbelen.
 

Al met al een fijne vakantie!