Explanimation

Voor mij iets heel nieuws naast het 'statische' tekenwerk: het maken van explanimation films! Een behoorlijk bewerkelijk proces, maar zo leuk om te doen! Het maken van een storyboard. Zorgen voor de goede tekst. Het tekenwerk. Dat gaat ook digitaal: ik doe dat met mijn tekentablet, de Cintiq 12WX van Wacom. De animaties maak ik met behulp van Frames 5 (binnenkort met Frames 6) van Tech4Learning. Zie eventueel: www.tech4learning.com/framesDe geluidsfragmenten bewerk ik met behulp van het programma Audacity (vrije geluidseditor en opnamesoftware).
 
Voor Assurtief (hèt platform voor risicobewuste ondernemers) heb ik een kleurige explanimation gemaakt van bijna twee minuten. Zie www.assurtief.nl, en ga naar 'Assurtief in beeld'. Of bekijk het hieronder op YouTube.

 
Voor mijn huidige werkgever TriOpSys heb ik een drietal zwart-wit filmpjes gemaakt. Eén richt zich op sollicitanten: wat kun je verwachten van werken bij TriOpSys. De andere twee geven een korte uitleg (minder dan een minuut!) aan mogelijke klanten over de werkzaamheden van ons bedrijf: één in het Nederlands en één in het Engels.
 
 
 

Inmiddels zijn deze drie films omgezet in kleur. Veel tekeningen zijn overnieuw gemaakt, dus het was niet een kwestie van 'even inkleuren'. Zie de resultaten hieronder...
 


 
Voor het SecuRadar project heb ik het volgende filmpje gemaakt:


Voor StarBusiness (training en coaching) heb ik eveneens een filmpje gemaakt.
Klik hier!