Jan Noot over...

... Tekenen en schrijven
"Al sinds mijn vroegste jeugd heb ik strips gelezen. Mijn favoriete strips zijn de werken van Franquin, Hergé, Uderzo, Peter de Smet en Daan Jippes (Danier). En de verhalen van Pieter Kuhn (Kapitein Rob), Jean Dulieu (Paulus de Boskabouter) en Marten Toonder niet te vergeten! Deze laatste drie vooral vanwege mijn voorliefde voor zwart-wit tekeningen.
Zelf tekende en schreef ik vroeger vooral stripverhalen over insecten, o.a. het relaas van Generaal Muggolini: ook in zwart-wit. Een aantal pagina's kun je bekijken in de Stripverhalen pagina.
Ik ben jarenlang de illustrator geweest van het blad Go, het tijdschrift van de Nederlandse Go Bond. Een aantal tekeningen kun je bekijken op deze pagina: Tekeningen blad Go. Er zijn zelfs meerdere speciale Go strips verschenen (met teksten van Michiel Eijkhout).
 
Verder heb ik een kinderboek geschreven: 'Dremmeltje', dat in 2010 is uitgegeven. Klik op Dremmeltje om naar een speciale pagina te gaan. 
Er zijn diverse interviews met mij gepubliceerd over Dremmeltje! Er staat er één in De Stentor, één in De Noordoostpolder (of alleen de foto) en één in de dorpskrant van Espel 'Op de Wieken'. Het interview in De Noordoostpolder staat ook op de website van Anna Klappe (tekstschrijver / journalist): klik hier.

In 2013 is 'Beer zonder vleugels' verschenen, een kinderboek van Ria Groeneweg, dat door mij is geïllustreerd. Klik op Beer zonder vleugels voor een speciale pagina gewijd aan dat boek. 
Uitgever Gopher heeft mij geïnterviewd over 'Beer zonder vleugels', klik hier.

Momenteel (anno nu) ben ik met een tweetal boeken tegelijkertijd bezig. Het idee voor één daarvan (eveneens een kinderboek: 'Het land San Setridan') is gebaseerd op een lang geleden aan mij vertelde droom! Het andere boek bevat korte dierenverhalen. Ik zal wederom zelf de illustraties verzorgen. 
 
Tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari 2011 heb ik uit een prentenboek mogen voorlezen op basisschool 'De Ark' in Espel. Ook hadden de leerlingen uit groep 1 en 2 allerlei vragen aan mij over Dremmeltje. Uiteraard moest er ook een tekening door mij worden gemaakt, die als kleurplaat aan de kinderen is meegegeven. Al met al een erg leuke ervaring!"
 
 
 
... Reizen
"Septima, mijn echtgenote, en ik zijn dol op reizen en zo hebben we al redelijk wat van de wereld gezien. In 1992 en 1993 zijn we op wereldreis geweest en hebben we als backpackers rondgereisd door Afrika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.  
In andere jaren hebben we o.a. door de Verenigde Staten gereisd en later - al dan niet vergezeld door onze kinderen - zijn we op Bonaire, in Mexico, Maleisië (Sabah, op Borneo), Thailand, Zuid-Afrika en in een groot aantal Europese landen geweest. Zie voor een aantal reisverslagen de Reizen pagina."

... Vroeger
"Eén minuut met unieke bewegende beelden uit de jaren zestig van mijn moeder, overleden in 1967. Aan het eind van het filmpje een kort, maar lief moment van haar samen met mijn vader. Klik hier!"

... Hongarije
"Sinds 2005 zijn we de trotse eigenaars van een tanya (Hongaars voor 'boerderij'). Deze tanya is gelegen in een klein dorpje in het zuiden van Hongarije, vlakbij de stad Mohács en de grens met Kroatië. Om wat foto's te bekijken, ga naar het fotoalbum van Hongarije: klik hier!"
Voor een interessante digitale nieuwsbrief over Zuidwest Hongarije, zie de speciale MecsekMagazine pagina.