Jan Noot over...

Wie ben ik nou eigenlijk?
Een vader, globetrotter, schrijver, illustrator én avonturier zijn de woorden die mij in een NOOTendop omschrijven. We beginnen even bij het begin…

Ik ben Jan Noot en ik ben 62 jaar. Ik ben een echte Arnhemmer en heb hier dan ook een groot deel van mijn leven gewoond. Sinds 1999 woon ik samen met mijn vrouw en twee kinderen in een klein dorpje in de Noordoostpolder: Espel. Dit is dé plek waar Nootwerk allemaal begon.

Tekenen:
Al sinds ik mij kan herinneren tekende ik al. Ik droomde al van jongs af aan over een carrière als illustrator. Helaas heb ik dit nooit kunnen realiseren, omdat ik niet werd toegelaten tot de tekenacademie. Toch liet dat nieuws mij niet tegenhouden. Ik heb altijd al mijn eigen tekenstijl gehad en probeerde altijd om mijn tekenkunsten naar een nóg hoger niveau te tillen. Zelf tekende en schreef ik vroeger vooral stripverhalen over insecten. Ben jij benieuwd naar één van mijn vroegere creaties? Klik dan hier en bekijk mijn allereerste strip: Muggolini.

Reizen:
Ook ben ik een echte reisliefhebber. Je kan mij niet blijer maken dan door een verre reis aan te bieden. Ik heb het privilege dat ik al heel wat landen af heb kunnen strepen, maar er staan ook nog genoeg verre reizen op de planning.
Zo ga ik begin 2019 ga ik met mijn vrouw naar Gambia

De wereldreis samen met mijn vrouw blijft toch wel de aller-speciaalste. Al mijn reisverhalen kan je hier van A tot Z teruglezen. Ik zeg vaak genoeg tegen mijn gezin dat ik in het verkeerde land ben geboren. Toch woon ik ook een beetje in buitenland. Sinds 2005 zijn ik en mijn vrouw de trotse eigenaren van een schattig boerderijtje in Hongarije. Ons boerderijtje, of onze ‘tanya’ zoals de Hongaren het noemen, ligt in het dorpje Görcsönydoboka en telt nog minder inwoners dan Espel. Hier hebben wij al heel wat zomers (en winters ook trouwens) doorgebracht. Nieuwsgierig geworden? Hier vind je allerlei foto’s van ons tweede thuis.

Dremmeltje:
Wie weet heb je het boek ooit wel eens ergens voorbij zien komen. Ik heb namelijk in 2010 mijn eerste echte kinderboek uitgegeven. Zowel de tekst als de illustraties zijn door mijn handen gemaakt. Dremmeltje heb ik al heel veel jaren geleden geschreven en het was altijd al mijn droom om het daadwerkelijk uit te laten geven. Klik hier als jij mijn boek wilt bestellen.

In 2013 kreeg ik ook de eer om het boek ‘Beer zonder vleugels’ te illustreren. Het boek werd door een toentertijd 83-jarige vrouw geschreven.

UPCOMING:
Ik ben bezig om mijn tweede kinderboek uit te brengen. De titel van het boek is 'Het land San Setridan'.
Houd daarom zeker mijn website in de gaten.